onsdag 13. april 2011

Enhver handling teller!

Konflikten i Midt Østen er stor og omfattende. Mange tenker at problemet er for stort til at enkeltmennesker kan bidra og gjøre en forskjell. Dette stemmer ikke. Enkeltmennesker kan bidra ved å unngå kjøp av israelske varer. Ved å kjøpe israelske varer bidrar man til en stat som bryter menneskerettighetene og daglig gjør overgrep mot befolkningen på Vestbredden og Gaza. Alle kan bidra, dette er som kildesortering. Alle må delta for å skape en bedre verden. Velg dine varer med omhu når du er i butikkene å handler, vær oppmerksom på hvor det har blitt produsert.

Ved å unngå kjøp av israelske varer gir man sympati med palestinere over hele verden. Under store deler av 80-tallet boikottet majoritet av FN Sør-Afrika, Norge var intet unntak. Boikott virker, og apartheid ble opphevet i 1994, i Palestina lever det fremdeles.


Sjekk strekkoden! Er du usikker på hvilket land en vare er fra, kan du sjekke strekkoden. Selges varen i Europa, skal de to eller tre første sifrene si hvilket land varen har fått påført strekkoden i (dette er ikke nødvendigvis produsentlandet). Koden for Norge er 70, koden for Israel er 729. Det er ingen strekkode for palestinske varer.


Se liste over israelske produkter http://www.boikott.net/produkter






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar